Info za turiste još tekstova...

Info o Italiji još tekstova...








Fax i internet u Italiji

U Italiji gotovo sve kancelarije poseduju fax, ali je cena slanja faxa sa tih mesta obično prilično visoka.

Za pristup internetu i proveravanje e-mail-a u Italiji sada Vam je potreban pasoš.

Ukoliko razmišljate o poseti Italiji u bliskoj budućnosti i planirate da koristite italijanske intenet kafee dok ste tamo, postoji nešto o čemu definitivno treba da budete obavešteni. Zakon o borbi protiv terorizma nalaže vlasnicima intenet kafea da proveravaju lične karte svojih klijenata i prate web-sajtove koje posećuju. Italija je usvojila zakon da svako ko koristi javni internet pristup mora da pokaže lični dokument, i prihvati ideju da će sve što radite, igrate ili šaljete biti praćeno u cilju podrške Vaše bezbednosti protiv terorističkih napada.

Dakle, kada idete u Italiju, budite spremni da pokažete pasoš pre korišćenja interneta. Oni će fotokopirati pasoš ili zabeležiti Vaše ime i broj pasoša. Rekli su nam da je to u cilju povećanja bezbednosti i prevencije terorizma.

Novi zakon kaže da oni koji su zaduženi za upravljanje i pružanje javnih usluga komunikacije, treba da fotokopiraju pasoš svake mušterije koja dolazi da ih koristi, bio to internet, telefon ili fax. Zakon stvara tešku klimu za rad mnogim internet kafeima koji rade u Italiji i mnogim vlasnicima nije prijatno da obavljaju ovu dodatnu papirologiju i pri tom narušavaju privatnost svojih mušterija prolaznika.

Vlasnici internet kafea moraju ne samo da zapisuju i proveravaju ime i prezime mušterije, već takođe treba da zabeleže vreme kada su počeli sa korišćenjem računara i koji od računara je korišćen. Ali to nije sve: kompjuteri na javnim mestima treba takođe da prate koji fajlovi i aplikacije su korišćeni, koje web stranice otvarane i koliko dugo. U praksi, sve što danas radite u italijanskim internet kafeima se pribeleži i upućuje na Vaše ime na papiru.

Vaši komentari



Elektronske cigarete Apartmani Beograd Beograd apartmani Spijunska oprema i prisluskivaci Spijunska oprema i spijunske kamere