Info za turiste još tekstova...

Info o Italiji još tekstova...








Smeštaj u Italiji

Hoteli

U Italiji postoji oko 40.000 hotela. Svaki hotel ima fiksne cene aranžmana sa Turističkim Odborom Provincije. Većina hotela navodi cene punih aranžmana, koje uključuju takse, uslugu, grejanje ili klimu.
Ukoliko pun aranžman ne obuhvata taksu poreza na dodatu vrednost, treba je dodati. Trenutna taksa za hotele svih kategorija je 10%. Cene u hotelima su obično niže u mesecima van sezone: od novembra do marta u većim i manjim gradovima i odmaralištima; april/maj i septembar/novembar u ski centrima. Hoteli su klasifikovani u kategorije: 5-zvezdica delux, 5-zvezdica, 4-zvezdica, 3-zvezdica, 2-zvezdice i 1-zvezdica.

Želite ipak da na letovanje otputujete u Grčku? Pogledajte savete i preporuke za jeftino letovanje u Grčkoj.

Bed & Breakfast u Italiji

Bed & Breakfast je zvanično priznata gostinska soba u privatnom smeštaju. Lista Bed & Breakfast, i B&B domova može se naći bilo kojim pretraživačem na internetu ukucavanjem "Bed and Breakfast" i imena grada u kome želite da boravite.

Dnevni hoteli

Dnevni hoteli (Alberghi Diurni) nude kupatila, tuševe, berbernice, frizerske salone, čišćenje cipela, hemijsko čišćenje, telefone, čuvanje prtljaga i privatne sobe na kratke vremenske periode. Mnogi dnevni hoteli takođe imaju putničke agencije i menjačnice. Prenoćište, međutim, nije dostupno. Dnevni hoteli se obično nalaze u centralnim oblastima gradova i u blizini železničkih stanica. Obično rade od 6 sati pre podne do ponoći.

Smeštaj u privatnim kućama

Smeštaj u privatnim kućama je dostupan u većini većih i manjih gradova u Italiji. Molimo Vas kontaktirajte zvanične putničke agencije u gradu koji Vas zanima i tražite "un elenco di affittacamere" (spisak osoba koje iznajmljuju sobe). Privatne kuće koje nude smeštaj nisu zvanične ustanove i, kao takve, nisu ocenjene od strane putničke agencije.

Kampovanje

Kampovanje je veoma popularno u Italiji i poznato je 1700 zvaničnih mesta za kampovanje koja u ovom trenutku rade. Nominalne takse se naplaćuju dnevno po osobi. Lokalni turistički odbori i provincijalne putničke agencije u Italiji mogu se upitati za predloge najpogodnijih mesta za kampovanje u njihovoj blizini.

Studentski smeštaj - hosteli

Studentski hosteli postoje u mnogim italijanskim gradovima i dostupni su ne samo studentima koji pohađaju kurseve već, kada ima mesta, takođe i studentima koji posećuju zemlju radi odmora. Prijave treba uputiti na „Casa dello Studente“ u sledećim gradovima: Bari, Bolonja, Kamerino, Katanija, Ferera, Firenca, Đenova, Mesina, Macerata, Modena, Milano, Napulj, Parma, Pavija, Perugija, Piza, Rim, Selerno, Cesari, Siena, Urbino i Casa Fusinato, Vai Maryolo, Padova; Casa del Goliardo, Palermo; Foresteria dell'Istituto di Ca'Foscari, Venecija.

 

Vaši komentari



Elektronske cigarete Apartmani Beograd Beograd apartmani Spijunska oprema i prisluskivaci Spijunska oprema i spijunske kamere