Info za turiste još tekstova...

Info o Italiji još tekstova...








Italijanska obala

Mediteran poseduje neke od najlepših plaža na svetu. Odmarališta na plažama u Italiji privlače sve više turista iz godine u godinu, jer se kaže da su italijanske plaže kao blago koje treba otkriti i videti. Plaže ugoste mnogo turista za vreme letnje sezone, a mnogi tvrde da su one njihov dom tokom cele godine.

Čudesni morski vazduh je jedna od najzdravijih vrsta vazduha, poznat po svojim regenerativnim osobinama; morski vazduh je olakšanje i zdravo bekstvo od gradskog života. Italija je poluostrvo koje se pruža do centralnog dela Mediteranskog mora, severoistočno od Tunisa. Njenih 7.600 km obale poseduju neke od najlepših plaža na Mediteranu, Ligursko more, Sardinijsko more i Tirensko more, na zapadu Sicilijansko more i Jonsko more na jugu a Jadransko more na istoku.

Nakon istraživanja gradova, ture po jezerima i šetnje po planinama, plaže su savršeno mesto za opuštanje, odmaranje i razmišljanje. Većim delom godine plaže su sunčane,a pored 7.600 milja obale koja okružuje Italiju i njena ostrva, lako ćete naći vodu gde je temperatura idealna za plivanje. Miljama i miljama pruža se zlatan, suncem okupan pesam, na nekim mestima i do 1 km duboko u obalu. More dočekuje one koji traže sunce u udobnosti i stilu. Spektar boja, koje se lako mogu prepoznati po redovima uredno postavljenih suncobrana i ležaljki, izgleda gotovo kao da su istačkali celu obalu.
 
U Italiji 225 plaža i 60 marina su nagrađeni Plavom zastavom 2010. godine. Ova nagrada se daje koje pružaju najčistije i najbezbednije oblasti za kupanje. Plava zastava je dobrovoljna ekološka oznaka koja se dodeljuje preko 3450 plažama i marinama u 41 državi širom Evrope, Južne Afrike , Maroka, Tunisa, Novog Zelanda, Brazila, Kanade i Karibima. Kampanju Plava zastava poseduje i vodi nazavisna neprofitna organizacija Fondacija za edukaciju iz oblasti zaštite životne sredine (FEE). Plava zastava ocenjuje održivi razvoj na plažama i marinama putem strogih kriterijuma koji su u vezi sa kvalitetom vode, edukacije i informacija u vezi sa zaštitom životne sredine, upravljanja životnom sredinom i drugih važnih usluga.

www.blueflag.org

Vaši komentari



Elektronske cigarete Apartmani Beograd Beograd apartmani Spijunska oprema i prisluskivaci Spijunska oprema i spijunske kamere