Info za turiste još tekstova...

Info o Italiji još tekstova...








Putovanje u Italiju sa decom

Italijani vole decu i imaju posebne pogodnosti za njih. Uvek pitajte osoblje u putničkoj agenciji da li znaju neke posebne porodične aktivnosti ili mogu da predlože hotele koji pružaju posebne usluge za decu. Popusti su dostupni za decu (obično ispod 12 godina, ali ponekad i na osnovu visine deteta) u javnom prevozu i pri kupovini karti za turističke atrakcije.

Ukoliko imate decu, rezervišite smeštaj unapred da biste izbegli neprijatnosti i, kada putujete vozom, rezervišite sedišta kada god je to moguće da biste izbegli stajanje. Možete iznajmiti sedišta za automobil za bebe i decu u većini agencija za iznajmljivanje automobila, ali uvek treba da ih rezervišete unapred.

Možete naći mleko za bebe u prahu ili tečnom obliku, kao i rešenje za sterilizaciju kao što je Milton, u apotekama. Pelene za jednokratnu upotrebu su široko rasprostranjene u supermarketima i apotekama. Sveže kravlje mleko se prodaje u tetrapaku i u barovima koji imaju znak „Latteria“. Pasterizovano mleko je popularno i u mnogim sporednim oblastima jedina je vrsta koja je dostupna.

Uspešno putovanje sa decom može da zahteva dodatni napor. Ne trudite se da preterate i obezbedite aktivnosti koje uključuju decu – starija deca bi moga da pomognu u planiranju ovih stvari. Pokušajte da se setite stvari koje bi mogle da im zaokupe maštu kao što su čuvena mesta Pompej, Koloseum i Forum u Rimu, i grčki hramovi na jugu i na Siciliji. Druga dobra ideja su vulkani na jugu. Aktivnosti na vodi, od leškarenja na plaži do jedrenja su uvek dobitna kombinacija.

Prilikom izbora muzeja, izaberite neke raritete koji će pobuditi maštu malog deteta, pre nego odlazak u još jednu važnu umetničku galeriju! Dečacima će se verovatno svideti muzej Storico Navale u Veneciji, dok bi devojčice mogle uživati u ideji odlaska u šoping sa mamom u Zlatnoj četvrti Milana. U Severnoj Italiji, zastanite kod Gardalenda, zabavnog parka Lago di Garda pored u Lombardiji, ili kod Italije u minijaturi, Emilija Romgna.

Uvek ostavite vremena deci da se igraju i postarajte se da zadovoljstva kao što su talasajući puding ili parče njihove omiljene pice budu obuhvaćeni spiskom trikova.

Ukoliko ipak rešite da na letovanje odete na neku drugu destinaciju kao što je na primer Grčka, pogledajte savete za najbolja mesta u Grčkoj za letovanje sa decom.

Vaši komentari



Elektronske cigarete Apartmani Beograd Beograd apartmani Spijunska oprema i prisluskivaci Spijunska oprema i spijunske kamere